Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster är en beteckning på arbete som utförs i privathem. Faham erbjuder dig avlastning i hemmet och hjälper dig med de vardagssysslor du behöver hjälp med.

Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer själv hur ofta du vill ha hjälp, allt ifrån ett enstaka tillfälle till regelbundna insatser. För oss är varje uppdrag lika viktigt. Det betyder att du kan få hjälp i hemmet utan att ha ett biståndsbeslut från kommunen då du själv står för kostnaden. De beviljade insatserna ifrån kommun behöver du naturligtvis inte betala extra för, utan det är om du vill ha något extra utöver dina beviljade insatser, som t.ex. extra fönsterputs eller städning.

Hushållsnära tjänster är avdragsgilla vilket betyder att du inte betalar skatt fullt ut på tjänsterna som du köper av oss. Läs mer om det på: www.skatteverket.se.

Halva priset med rutavdrag

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av Faham. Det innebär att vi drar av 50 procent på arbetskostnaden direkt på varje faktura. Vi sköter kontakten med Skatteverket och du slipper ligga ute med pengarna.

Fahams grundpris är 215 kr per timme efter skatteavdrag (430 kr före avdrag). För pensionärer är priset 189 kr per timme (378 kr före avdrag).